ünnepek, munkaszüneti napok, ünnepnapok

Testvérek napja

Mikor van a Testvérek napja, honnan ered? Milyen szokások kapcsolódnak hozzá Magyarországon és a nagyvilágban? Tudj meg mindent, amit a Testvérek napjáról tudni érdemes!

testvérek napja

Mikor van a Testvérek napja?

A Testvérek napját (Siblings Day) két különböző időpontban tartják. Az USA-ban és Kanadában minden év április 10-én, Európában így Magyarországon is pedig május 31-én.

Testvérek napja eredete

A Testvérek napjának ötlete Claudia Everttól származik, akinek a testvérei Alan és Lisette fiatalon meghaltak egy balesetben. Az ő emlékükre megalapította a Testvérek Napja Alapítványt (Siblings Day Foundation), aminek a célja 1995 óta, hogy legyen egy nap ami a testvérek elismeréséről szól, hasonlóan az anyák napjához vagy apák napjához.

Európában az ünnepnapot a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség kezdeményezte, és 2014. május 31-én tartották meg először. Az ünnep jelmondatát a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség alapító elnöke Fernando Castro alkotta meg, “Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

Magyarországon a Nagycsaládosok Országos Egyesülete csatlakozott a kezdeményezéshez, mottójuk “A legjobb ajándék a kistestvér!

A Testvérek napjának célja a testvérek közötti kapcsolat ünneplése, hiszen ez az egyik leghosszabb kapcsolat az életben.

Hogyan ünneplik a Testvérek napját?

A testvérek felköszöntik egymást a Testvérek napján, üdvözlőkártyát küldenek, kisebb ajándékkal kedveskednek, közös programot szerveznek, elmennek együtt ebédelni, a közösségi médiában megosztják gyerekkori fotóikat.

error: Content is protected !!