ünnepek, munkaszüneti napok, ünnepnapok

Ékszer ajándékba? De mégis milyet?

Közeledik a karácsony, így sokan gondolnak arra, hogy ékszerrel ajándékozzanak meg valakit a családból esetleg a baráti körből. Nem egy egyszerű gondolatról van szó, hiszen nem mindenkinek lehet bármilyen kiegészítőt adni. Mégis, aki ékszert kap, biztosan emlékszik rá évek távlatából is, hogy mikor és kitől kapta. Ez nem a hagyományos, szüksége van rá, jól jön a konyhába ajándék, hanem ez csak neki szól. Ahányszor felteszi mindig eszébe fog jutni az ajándékozó.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért az eljegyzési gyűrű a legjobb ajándék.

ajándék ékszer

Milyen ékszert és kinek?

Ahhoz, hogy ékszert ajándékozzunk nagyon kell ismerni azt, akinek szánjuk az ékszert, mind stílusban, mind pedig abban a kérdésben, hogy mit visel szívesen. Vannak olyan ékszerek, amelyek ajándékozását esetleg félre lehet érteni, komolyabb jelentéssel bírnak, mint például a gyűrű.

Gyűrű

A gyűrű szerepe mindenki által ismert, férfi és nő közötti összetartozást jelenti, ezért nem ajándékozzuk bárkinek. A férfi gyűrűvel kéri meg a nő kezét, és azonos karikagyűrűt viselnek házasságkötés után. Abban az esetben ha ez a cél, akkor erre az ünnepi alkalomra egy nagyon szép eljegyzési gyűrű lehet a legjobb ajándék. Akár webáruházból is meg lehet rendelni, ha tudjuk a megfelelő méretet és nagyjából azt is milyen típusú, anyagú, színű gyűrűnek örülne aki kapja.

Ha nincs a tervben, hogy megkérjük a hölgy kezét a karácsonyfa alatt ne ajándékozzunk gyűrűt! A gyűrűt a nő félreértheti és el fogja rontani az ünnep örömét. Ilyen esetben, ha ékszert szeretnénk ajándékozni válasszunk másik fajtát, akár egy fülbevalót vagy karkötőt inkább.

Karkötő, fülbevaló, nyakék

Attól függően mennyire vagyunk közeli viszonyban a megajándékozni kívánt féllel, bármelyik csodás ajándék lehet. Édesanyáknak, nagyszülőnek jó megoldás például egy szép lánc.Barátnőnek, testvérnek egy szép fülbevaló ugyanígy megfelelő lehet.

Arra azonban vigyázzunk, hogy ékszer vásárlásnál a másik kellemetlenül, esetleg lekötelezve érezheti magát, ezért lehetőleg csak szoros kapcsolatban lévőkkel ajándékozzunk ékszert. Ne vásároljunk minden alkalomra kiegészítőt, akkor sem, ha jó megoldásnak tűnik, mert elveszti a varázsát, ha minden alkalomra ékszert ajándékozunk.

Az ember magának úgysem nagyon vásárolgat ékszert, nincs a bevásárló listánkon, így mivel ritkán kapunk izgalmassá és értékessé teszi.

Az ékszerek vásárlása fontos pillanatokhoz kötődnek az ember életében, és pont ezért egyedivé és érzékivé teszik őket, nem beszélve arról, hogy az évek múlásával szentimentalizmussal tekinthetünk rájuk. Hasznosak, csinosak is, ha eltalálták az ízlésünket és még az értékük is megmarad az idők során.

Összegezve

Összefoglalva minden korosztálynak lehet ajándékozni, bármilyen alkalomra, bár néhány tárgy jobban funkcionál ajándékként mint mások, ékszert kapni izgalmas. Természetesen annak akinek az ízlését nem ismerjük jól, nem áll szoros kapcsolatban velünk, inkább mást válasszunk az alkalomra.

error: Content is protected !!