ünnepek, munkaszüneti napok, ünnepnapok

Táblázatkezelők napja

A táblázatkezelők napja (angolul Spreadsheet Day) nem tartozik a legnépszerűbb világnapok közé, világnapnak talán nem is mondható. De létezik. Nézd meg, pontosan mikor van és mi is pontosan a táblázatkezelők napja?

Mikor van és mit jelent a táblázatkezelők napja?

A táblázatkezelők napját minden évben október 17-én tartják. Azért esett erre a napra a választás, mert 1979-ben október 17-én jelent meg az első számítógépes program, mely képes volt valami olyasmire, mint a mai alap táblázatkezelők. A program a VisiCalc névre hallgatott és Dan Bricklin fejlesztette ki.

A VisiCalc azért volt mérföldkő ebben az időben, mert ez volt az első táblázatkezelő program, amit már személyi számítógépeken (PC-ken) is lehetett használni. Így elérhetővé vált azok számára, akik számítógéppel rendelkeztek.

A táblázatkezelők napjának ötletét 2010-ben vetették fel először. Ettől az évtől emlékeznek meg október 17-én a táblázatkezelők fontosságáról.

táblázatkezelők napja

Hogyan ünneplik a táblázatkezelők napját?

A VisiCalc 1979-es megjelenése óta persze a számítógépek és különféle táblázatkezelő programok is sokat fejlődtek. Ma már kis híján mindenki számára elérhető valamilyen formája a táblázatkezelőknek. Hisz létezik ingyenes táblázatkezelő program is.

A legnépszerűbb táblázatkezelő program a Microsoft Office programcsomagjába tartozó Microsoft Excel program. Ha megfelelő módon tudjuk használni ezt a programot, akkor nagyban megkönnyítheti a mindennapi munkánkat. Ha szeretnél benne még fejlődni, akkor érdemes egy excel oktatáson részt venni. Az olyan egyszerű Excel feladatoktól kezdve, mint az összeadás, kivonás vagy a sorbarendezés, egészen a pivot tábla készítésig.

A táblázatkezelők napját nem ünneplik a szokványos módokon partikkal, vacsorákkal, összejövetelekkel. Jó alkalom azonban ez arra, hogy kicsit végiggondoljuk, mi mindenben is könnyíti meg az életünket, munkánkat egy táblázatkezelő. Ezt a napot használhatod arra, hogy jobban megismerd a táblázatkezelőt, és hozd rendbe a különféle táblázataidat. Vagy jelentkezz egy online excel tanfolyamra.

error: Content is protected !!