ünnepek, munkaszüneti napok, ünnepnapok

Az Unicum Szilva íze miért olyan különleges?

Az Unicum az egyik leghíresebb magyar márka, melyet Zwack József védetett le még 1883-ban.

unicum szilva

Nem csak az Unicum nevet, de a palackot és a címkét is levédette, mi magyarok pedig azóta is büszkék vagyunk erre a pártatlan gyógynövény likőrre, melynek receptje az 1790-es évekből származik. Ezt az italt szinte minden magyar ismeri, legyen szó a jellegzetes palackjáról vagy az egyedi erőtejesen keserű-száraz gyógynövényes ízvilágáról. Állítólag az Unicum több mint 40 gyógy és fűszernövényből készül, a pontos recept a mai napig titok és ezt még az italkereso.hu sem tudta kinyomozni.

Viszont az Unicum nemcsak egyetlen ital. Mára már többféle változatban is készül, melyek közül az egyik leghíresebb az Unicum Szilva. Az Unicum Szilva alapja ugyanaz az Unicum, amelyet mindenki ismer és szeret, viszont az előkészítés második fázisa után az érlelés aszalt szilva ágyon történik tölgyfahordókba, melynek következtében ez a gyógynövényes likőr az aszalt szilva lágy ízeivel egészül ki, de a hat hónapos tölgyfahordós érlelés is érződik a zamatain. A kíméletesen szárított aszalt szilva a gyümölcs minden karakterét magában hordozza, melyet az érlelés során átad az italnak. Az Unicum Szilva magában hordozza a hagyományos Unicum jellegzetes ízét, melyet a aszalt szilva kellemesen lágy íze tompít.

Az Unicum Szilva ízvilágáról

Az Unicum íze jellegzetes, akárcsak az Unicum Szilváé. Magába hordozza az Unicumra jellemző aromákat, de egyszersmind gazdagabb ízélményt kapunk az asztalt szilvának köszönhetően. Már illatában is érezni a szilvás jegyeket a gyógynövények intenzív aromái mellett, de a tölgyfahordós érlelés fás jellegei is megjelennek. Ízvilága kifinomult, elegáns és magával ragadó. Markánsan jelen van a kesernyés gyógynövényes íz, de a kellemes és kifinomult szilvás jegyek tompítanak rajta. Egyszerre gyümölcsös és elegáns. Koktélokhoz is kiváló alapanyag, de önmagában is nagy élvezet a fogyasztása. Étkezések előtt vagy után is bátran fogyasztható.

 

És ne felejtsük el, hogy az igazi ünnepnapok és a kellemes beszélgetések is egy jó Unicummal kezdődnek.

error: Content is protected !!