ünnepek, munkaszüneti napok, ünnepnapok

Vállalkozó Nők Világnapja – november 19.

A Vállalkozó Nők Világnapját (Women’s Entrepreneurship Day) minden év november 19-én tartják.

Vállalkozó Nők Világnapja története

A Vállalkozó Nők Világnapjának alapítója Wendy Diamond amerikai író, televíziós személyiség, számos házikedvenccel kapcsolatos vállalkozás alapítója. Ő hozta létre a Vállalkozó Nők Világnapjának Szervezetét mely egy önkéntes szervezet, és melynek célja, hogy bíztassa és támogassa a nőket az üzleti életben.

vállalkozó nők világnapja

Wendyt a Hondurasban szerzett tapasztalatai ösztönözték a Vállalkozó Nők Világnapjának létrehozására. Önkéntesként dolgozott az Adelante Alapítványnál, amely a helyi elszegényedett nők számára nyújtott microhiteleket. Itt tudatosult benne, hogy bár a nők a világ munkájának 66 %- át teljesítik, a világ jövedelmének csak 10 %-át keresik. Ezért olyan mozgalmat szeretett volna létrehozni, ami támogatja a nőket a vállalkozásra, hogy csökkenjen a szegénység.

A Vállalkozó Nők Világnapját már 144 országában tartják világszerte, és a kampány üzenete, hogy a nők vállalkozási tevékenysége, a vállalkozó nők társadalmi felelősségvállalása hozzájárul a legfontosabb globális vagy helyi problémák megoldásához. A Vállalkozó Nők Világnapja a nők vállalkozási tevékenységének jelentőségére hívja fel a figyelmet.

Te is szívesen indítanál vállalkozást! Nézd meg ezt a 24 sikeres vállalkozási ötletet nőknek!

Érdekelnek a világnapok? Nézd meg a világnapok éves listáját ide kattintva!

error: Content is protected !!