ünnepek, munkaszüneti napok, ünnepnapok

Utazási tippek – 10 + 1 praktikus tipp

Mire kell figyelni utazás előtt/alatt? Mik a legjobb utazási tippek? Összeszedtük a leghasznosabb, legpraktikusabb tippeket, hogy a nyaralás gondtalan legyen!

Utazási tippek – 10 + 1 praktikus tipp

utazási tippek

 

1 Készíts listát!

Az utazás előtt kb. egy héttel már kezdjél ráhangolódni az utazásra, és átgondolni, hogy miket akarsz magaddal vinni, mi az, amit mindenképpen meg akarsz nézni, milyen programon akarsz részt venni, és írd is le!

2. Tanuld meg a legfontosabb dolgokat a helyi nyelven!

Nem mindenhol tudnak angolul, és kedves gesztus is a helyi nyelven tudni néhány kifejezést, mint például “kérem”, “köszönöm”, “sajnálom”.

3. Készíts másolatot a legfontosabb dokumentumaidból!

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha külföldön veszíted el az útleveledet, de ha van belőle másolatod az megkönnyítheti a dolgodat. De másolatot ne ugyanott tartsd, ahol az eredeti dokumentumokat!

4. A legfontosabb dolgokat a kézipoggyászba rakd!

Főleg repülős utazásoknál szokott előfordulni, hogy csak mi érkezünk meg a célállomásra, a csomagunk nem. Ilyenkor nagy könnyebbség, ha a legfontosabb dolgok a kézipoggyászban vannak veled.

5. A szálloda címét és a szobaszámot mentsd el a telefonodba!

Hidd el, nagyon hasznos lesz, külföldön rengeteg új információ, inger éri az embert, és könnyen elfelejtheti a hotel címét, ami elég kellemetlen tud lenni.

6. Az otthoniak közül legyen valaki, aki tudja a terveidet!

Ha egyedül utazol, akkor ez különösen fontos, de ha többen utaztok, akkor se feledkezzetek meg róla!

7. Ne egy helyen tartsd a pénzedet!

Ha esetleg elveszted vagy ellopják a pénztárcádat, táskádat, akkor elég nagy bajban leszel, ha az összes pénzed is benne volt.

8. Vigyél szennyeszsákot!

Nem jó, ha a tiszta ruháid keverednek a koszossal, ezért vigyél magaddal egy zsákot, zacskót, akármit, amiben a szennyes ruhákat tárolni tudod.

9. Legyen nálad helyi aprópénz!

Vannak helyek, például wc, ahol nem tudsz kártyával fizetni, és nagyon hasznos lesz aprópénz.

10. A telefonod legyen mindig feltöltve!

Utazás alatt különösen fontos, hogy a telefonod legyen feltöltve, akkor leszel csak igazán nagy bajba, ha úgy kerülsz bajba, hogy lemerült a telefonod és nem tudsz segítséget kérni.

10+1 Figyelj a tested jelzéseire!

Könnyű túlzsúfolni egy utazást programokkal, sok a látnivaló, mindent ki szeretnénk próbálni, de nem szabad túlzásokba esni. Ha elfáradsz, akkor nyugodtan pihenj kicsit, elvégre a nyaralásnak a feltöltődésről és nem a kimerülésről kell szólnia.

error: Content is protected !!