ünnepek, munkaszüneti napok, ünnepnapok

Milyen ráncfeltöltő anyagok vannak? Melyik a legjobb ráncfeltöltő anyag?

Manapság egyre népszerűbb lett a ráncfeltöltés. A modern plasztikai eljárások segítségével félóra alatt is éveket lehet fiatalodni. Nézzük meg, hogy milyen módszereket használnak, milyen különböző ráncfeltöltő anyagok vannak? Melyikről mit kell tudni, és melyik a leghatékonyabb?

ráncfeltöltés

Hialuronsavas ráncfeltöltők

A ráncfeltöltés legnépszerűbb kategóriája a hialuronsavas ráncfeltöltés, biztosan te is sokat hallottál már erről az eljárásról. Nézzük meg részletesen, hogyan működik, mit kell tudni róla. Mindegyik típus kissé eltérő módon működik, eltérő eredménnyel. A mellékhatások ritkák, de lehetnek bőrpírok, duzzanat és véraláfutások az injekció beadásának helyén. A töltőanyag apró dudorokként is megjelenhet a bőr alatt. Ez egy olyan probléma, amely idővel gyakran javul. Az eredmények tartóssága néhány hónaptól egy-két évig terjed. Egyes kutatások azt mutatják, hogy az ismételt injekciók serkenthetik a szervezet saját természetes kollagéntermelését. Ez segít csökkenteni a ráncok számát. Arra is van bizonyíték, hogy idővel kevesebb töltőanyagra van szükség ugyanazon megjelenés eléréséhez.

Kollagén ráncfeltöltők

Amikor a tudósok elkészítették az első ráncfeltöltőket a kollagén tisztított formájából, amelyet többnyire tehenekből vontak ki, nagy áttörésnek számított. Hiszen a kollagén a természetben fellelhető anyag, ami felel a bőr rugalmasságáért.  Jóllehet jól működött, és természetes hatást keltett, az eredmények azonban nem tartottak sokáig. A legtöbb kollagén injekció már a kezelés után 1 hónappal elkezdett lebomlani. Mivel ezek a ráncfeltöltők állati eredetűek, magasabb volt az allergiás reakciók aránya, és előzetes allergiavizsgálatot igényeltek. Idővel a kollagén feldolgozásának új módjai segítettek csökkenteni a kockázatokat. Ráadásul a szintetikus kollagén új formái biztonságosabbá és az emberek szélesebb köre számára hasznosabbá teszik ezeket az injekciókat. Bár az eredmények nem tartanak olyan sokáig, mint a többi ráncfeltöltő, sokan úgy gondolják, hogy az eredmények természetesebbek. A szervezet természetesen lebontja a befecskendezett kollagént, ezért az eredmények megőrzéséhez évente kétszer-négy alkalommal kollagén injekciót kell kapni.

Szintetikus ráncfeltöltők

A ráncfeltöltések ebbe a kisebb kategóriájába olyan laboratóriumi anyagok tartoznak, amelyek nem kapcsolódnak semmihez, ami a bőrben természetesen megtalálható. Az ebbe a csoportba tartozó összes töltőanyagnak hasonló mellékhatásai vannak, például bőrpír, duzzanat vagy véraláfutás az injekció beadásának helyén. Egyéb mellékhatások közé tartoznak a bőr alatti csomók vagy dudorok, amelyek láthatók és érezhetők, és amelyek eltávolítása ritkán műtétet igényelhet- persze ezek nagyon ritkák, de azért említést érdemelnek. Az előnyök közé tartozik viszont a hosszan tartó hatás. Azzal azonban számolnia kell mindenkinek, hogy a hosszantartó hatású eljárások, gyakran okoznak mellékhatásokat is, és akár torzulást is okozhatnak, ha nem megfelelően vannak alkalmazva.

 

Autológ ráncfeltöltők

Az arcfiatalításra a zsír a leggyakrabban használt anyag ebben a kategóriában. Saját zsírt zsírleszívás segítségével lehet eltávolítani a combból, a fenék, vagy has területéről, majd ezt visszatölteni a ráncokba. A legnagyobb hátránya, hogy két eljárásra van hozzá szükség, azonban ez a két eljárás egy kezelés során is elvégezhető. A zsír kitágítja a bőrt, zsugorítja a ráncokat. Mivel a saját testedből származik, nincs allergiás reakció. Mivel a zsír nem szívódik fel, csak együtt öregszik a szervezettel, nagyon tartósnak bizonyul. A kockázatok hasonlóak a többi ráncfeltöltőhöz, beleértve a zúzódásokat, bőrpírt és duzzanatot az injekció beadásának helyén. Mivel a töltőanyagok a testből származnak nem nagy esélye van az allergiás reakciónak.

error: Content is protected !!