ünnepek, munkaszüneti napok, ünnepnapok

A rajzolás világnapja

Magyarországon még nem olyan népszerű a rajzolás világnapja (angolul national drawing day vagy csak drawing day). Külföldön azonban több rendezvényt is szerveznek e köré a nap köré. Mikor van és mi is pontosan a rajzolás világnapja?

rajzolás világnapja

Mikor van és mit jelent a rajzolás világnapja?

A rajzolás világnapját minden évben május 16-án tartják. Ezen a napon külföldön közös rajzolásokat, kiállításokat tartanak és természetesen az emberek hódolnak a rajzolási szenvedélyüknek.

A rajzolással mindenki találkozik élete folyamán. Persze vannak olyanok, akik csak az iskolapadban, muszájból rajzolnak. Megint mások nagyon megszeretik a rajzolást és hódolnak is ennek a remek hobbinak. És persze vannak azok, akiknél a rajzolás szeretete olyan erős, hogy emiatt a művészeti pályát választották hivatásuknak.

A rajzolás világnapja természetesen mindenkié. A rajzolás egy olyan univerzális kifejezőeszköz, melynek nincsenek határai. Mindegy, milyen nyelvet beszélsz, rajzolással megértetheted magad és te is megérthetsz másokat, bárhonnét is jöjjenek. A rajzolásnak csupán a képzeleted szabhat határt. Végy bármilyen felületet és egy hozzá megfelelő rajzeszközt és hagyd szárnyalni a képzeleted.

A rajzolás világnapja arra emlékeztet minket, hogy a rajzolással minden lehetséges: testet ölthet a képzeleted és ezt megoszthatod bárkivel. Mindenkiben ott él a művész, amit csak elő kell csalogatni, erre pedig a rajzolás világnapja a legjobb alkalom.

rajzoló gyerekek

Hogyan ünnepeld a rajzolás világnapját?

Mivel ahogy fentebb írtam, a rajzolás világnapja Magyarországon még nem annyira elterjedt, ezért nagy rendezvényeket egyelőre nem tartanak ez alkalomból. Ezért rád van bízva, hogyan ünnepled ezt a napot. Végy egy ceruzát és egy papírt, egy ecsetet és egy vásznat, vagy ragadj pamacsot, hengert, ecsetet és ess neki egy fehérre meszelt falnak. A lényeg, hogy alkoss valamit.

Jó ötlet lehet összehívni a családot vagy a barátokat és egy nagy közös rajzolást összehozni. Vagy frissítsd fel, fejleszd rajztudásod valamilyen rajztanfolyam keretein belül. Sajátíts el új technikákat pl. a jobb agyféltekés rajzolás kurzuson. Vagy csak ülj ki a szabadba és fesd le a tájat, vagy bármit, ami eszedbe jut.

A lehetőségek tárháza végtelen. Nem kell azzal törődnöd, hogy amit rajzolsz, az milyen lesz. Csak rajzolj, fess, alkoss és az alkotás folyamatában lelj örömet.

error: Content is protected !!